Gyakran Ismételt Kérdések


 

Az eredmények egyénenként és betegségenként változóak, és minimum egy teljes kúra, ( heti legalább 3 alkalommal ) elvégzése esetén várhatóak. A tartós eredmény eléréséhez a kúra évi többszöri ismétlésére is szükség lehet.

A terápia mellékhatásoktól mentes, a sószobában fertőzésveszély nincs!

A kúra egy 10 vagy egy 20 alkalmas bérlet vásárlásával kezdhető el. Fizethet alkalmanként is, de bérlet vásárlásával kedvezményes a sószobánk használata  és terápiás hatás csak teljes kúra elvégzése esetén biztosított! Kérjük, nézze meg az „Árak” rovatot, ahol, az aktuális árainkról tájékozódhat. Hívjon bátran, szívesen válaszolunk.

Egy kezelés 45 percig tart. Ez alatt folyamatos, sóval telített a levegő.
 

A Sószoba kúraszerű látogatása megelőző terápiaként javasolt a szervezet ellenálló képességének javítása, légzéskapacitás növelés, nagyobb szmog- és pollenterhelés, valamint a dohányzásról történő leszokás esetében. Kifejezetten ajánlott gyermekek, könnyebb felső légúti megbetegedésekre hajlamos emberek és dohányosok számára.

A hosszú távú hatás érdekében indokolt a heti legalább két – háromszori látogatás.

Hosszú távú hatás csak 10 vagy 20 alkalmas kúra után várható!

Személyes tanácsot adunk a kezelések számát illetően.

Lehetőség van a napi kétszeri kezelésre is, amennyiben a két kezelés között minimum 5 óra eltelik!

A kúra időtartama minden esetben 1 óra. 6 év alatti gyermekek esetén a kezeléshez 45 perc is elegendő – de nekik is lehetőségük van az 1 órát végig kitölteni.

Minden légúti tünettel járó betegségre. Többek között: krónikus bronchitis, obstruktív bronchitis, sinusitis, asztma, légszomj, mellkasi szúró fájdalom, köhögés (előforduló éjszakai köhögés, terhelésre jelentkező köhögés), krupp, orrfolyás, nyáklerakódás, megfázás, légúti allergiák (por allergia is), légúti nyálkahártya gyulladás, nyálka ödéma, rhinitis, tonsilitis (mandulagyulladás), arcüreggyulladás, hörgőszűkület, hörgőgyulladás, pneumónia (tüdőelégtelenség), COPD, pharyngitis, bronchiectatikus megbetegedések, tüdő infekciók, dohányzással összefüggő megbetegedések, influenza, rhinosinosopathia

A kezelésekre normál utcai ruhában lehet jönni. A felnőtteknek  lábzsákot adunk, gyermekeknek pókozni javasolt. A hőmérséklet 20-22 Celsius fok, alacsony relatív páratartalom mellett.